top of page

כתבו עלינו באתר המסעדות

גולדן קורל –חלון לים התיכון

25/08/2021

דרוש אופק

18/10/2007

גולדן קורל: לטייל בכל העולם מול מפרץ חיפה

27/08/2019

במרומי גולדן קורל

15/01/2009

כתבו עלינו בעיתון

ים תיכון אמיתי

ליאור פרי, יורם מארק-רייך

06/09/2015

הרכבל מבת-גלים לסלטה מאריס אומנם לא הפך לאטרקציה תיירותית היסטרית, אבל בזכותו נבנתה התחנה של הרכבל העליון, בה פועלים שלוש מסעדות ופאב עם נוף מופלא כמו זה של העסקים ברחוב יפה נוף. במקומה של המסעדה הסינית שפעלה בקומפלקס של הרכבל העליון עד לפני שנה נפתחה מסעדה ים-תיכונית. גולדן קורל היא לא סתם מסעדה מזרחית שקוראת לעצמה ים-תיכונית. מפת אגן הים-התיכון המודפסת על התפריט מציגה את מקורות התפריט. שהוא למעשה כל כולו מהחלק הצפוני של הים התיכון, כלומר האסיאתי והאירופאי והוא כולל למשל: קובה לבנוני, קרפצ'ו איטלקי, וטרין חצילים צרפתי, קלמרי יווני, אמפנדה ספרדי וחומוס ישראלי. בגלל ריבוי מנות הפתיחה הקוסמופוליטיות נתנו לבעלים, ג'ורג' דיאב, יד חופשית. המלצר הגיע עם קערות ובהן שלל סלטים: קוביות סלק, קוביות תפוח אדמה, חצאי עגבניות שרי בבזיליקום, פטריות בקצח ויוגורט וסלט ירקות פשוט, ולצד הקעריות פיתות רגילות לחלוטין. שותפי לארוחה ולמדור, יורם מארק-רייך, (להלן: ימ"ר) ואנוכי שינסנו מותניים והתחלנו במלאכה. הנשנושים הראשונים היו סבירים, והפטריות כבר היוו ליגה לאומית, אבל ההבטחה של הימ"ר שזוהי רק ההתחלה, ושהגורמה הים-תיכוני עוד יפרוץ בגדול, החלה ולהתממש כאשר קיבלנו את הקו השני בחזית הגורמה הים-תיכונית: חציל שלם קלוי עם טחינה וצנובר, עלי גפן במילוי פריקי (שזו חיטה ירוקה גרוסה) עם יוגורט מעל, וסלט קורל עם ירקות טריים וצאן. התפריט אפילו השתפר בנגלה השלישית כשקיבלנו מעדנים של ממש: אמפנדה במילוי פירות ים, והפתעה: פלאפל ממולא בשרימפס ופטריות. בשלב זה התחלתי לחשוש מכך שלא נצליח לטעום מהמנה העיקרית. החשש התעצם כשקיבלנו את תרומת שכנינו מלבנון לארוחה, קובה בסנייה, שזה בעצם מאפה גדול ועגול של שובגול עם בשר כבש ובשר עגל אפויים והמון צנובר, עם יוגורט לצד המנה לא מופלא כמו הפלאפל עם השרימפס, אבל מנה שיכולה להשביע אותנו. דילגנו על חצי קובה, ולקחנו חצי שעה הפסקה כדי להינות מהנוף, מהלימונדה וכדי לחדש את התיאבון. אחרי ארבע לימונדות הרגשנו שאנחנו מוכנים לעבור לעיקריות. יש בגולדן קורל הרבה מנות בשריות מרשימות, אבל שנינו פריקים של דגים, לכן ביקשנו מג'ורג' שיבחר לנו שתי מנות דג מומלצות. הנ"ל בחר דניס ולברק, דגים שקשה ליפול מהם, אבל מה שאנחנו קיבלנו היה מעבר לציפיות. אני קיבלתי שני נתחי פילה לברק ממולאים במוס סלמון עם רוטב רוזה, ולצידם פירה תפוחי אדמה ונתחי בטטה. אכלתי הרבה דגים בחיי הצנועים, הרבה מהמנות שאכלתי היו מצוינות, ובכל זאת מנת הלברק בגולדן קורל תיזכר כאחת הטובות. גם הדיווח של הימ"ר לגבי הפילה דניס שלו, שנאפה בשמן זית עם לימון ופסטו, היה דומה. למרות שלא היינו רעבים אחרי הפינוק המסיבי של המנות הראשונות, הדגים היו כל-כך טובים שלא נשאר זכר מהמנות והמלצר פינה שתי צלחות מבריקות. הגראנד פינלה היה לחתום עם מנה של כנאפה. אני לא פריק של מתוקים, אבל הכנאפה הפעם היתה בהחלט טובה ולא מתוקה מדי, והוגשה עם רוטב לימון ומי ורדים. אספרסו ארוך חזק חתם את אחת הארוחות היותר טובות ואיכותיות שאכלנו בזמן האחרון. המחרים בגולדן קורל לא זולים, אבל בהחלט סבירים. ארוחה לשניים תנוע סביב המאתיים שקל לפני אלכוהול, אפשר גם בפחות למי שלא מתעקש לטעום שפע של מנות ראשונות. הליכה נעימה בטיילת של צוק סטלה מאריס מהווה סיום הולם לחוויה אמיתית.

חדש בעיר

כלבו, 06/09/2015

המסעדה החדשה ברכבל העליון של סטלה מאריס, "גולדן קוראל", השייכת לג'ורג' דאוד. ג'ורג' מגיע מרקע של מסעדנות ודאוד מרקע של בתי מלון, מה שמבטיח צוות מנצח. מסעדת הגורמה הזו יפהפיה ומעוצבת בטוב טעם. אז אם בא לכן ליהנות ולאכול סטייק פילה, צלעות טלה, דג מושט ועוד, פלוס מבחר סלטים, זה המקום שלכם. ועוד לא הזכרנו את הנוף המהמם של הים.

שער הזהב

תמר אברמוביץ-סגל

06/09/2015

גולדן קוראל מציגה נוף עוצר נשימה והרבה יותר חשוב, מטבח משולב עם השפעות שונות ומגוונות. התוצאה, בניגוד למשחקים של הנבחרת שלנו, מנצחת. ובגדול. ביקור במסעדה החדשה גולדן קוראל, המגדירה עצמה מטבח ים תיכוני, מתיימר לעמת את הסועד עם שילוב של טעמים שמוצאם לאורך הגיגית הקרויה הים התיכון. מלבנון וסוריה, דרך טורקיה ויוון, עד איטליה, דרום צרפת וספרד, ועל הדרך חזרה גם מרוקו, הכל נמצא בתפריט. וכמה מילים על הלוקיישן: המסעדה ממוקמת במצפור סטלה מאריס, שכל ילד חיפאי גדל על הנוף הניבט ממנו. ביום בהיר, כמו שזכינו לו, צץ מהחלון הפנורמי נוף עוצר נשימה של מפרץ חיפה, ערי החוף והצוקים הלבנבנים של ראש הנקרה. עם נקודת התחלה כזאת גם עיצוב פנים של שירותים בטירונות כלל צה"לית לא ממש יכול להרוס את החוויה, ואכן יש במקום אווירה נעימה ולא יוקרתית מדי. למרות זאת, צריך לציין שהמקום לוקה בבעיית זהות קלה. לעומת מפיות בר משודרגות, השולחנות עירומים ומונח עליהם פלייסמנט נייר עם פיתוחים סטייל הסבנטיז. הריהוט יוקרתי אבל המנורות מייצרות אוירה מעט קיטשית. אבל הכי חשוב: התפריט בגולדן קוראל אכן עומד בהבטחה לייצג את המגוון הים תיכוני, מפאייה ספרדית, דרך קלמארי ממולא במילוי יווני וכלה בסטייקים באוריינטציה צרפתית, כשגם תפריט היין והאלכוהול הולם. בקלות יכולנו לדמיין עשר קומבינציות שונות וכדי לא להתפרע נעזרנו במלצר היעיל והמשעשע. בתור חבטת פתיחה הונחו על השולחן חמישה סלטים צבעוניים: סלק בריא, שני סוגי חצילים, סלט כרוב לבן וסלט פלפלים מוחמצים נהדר. לידם הוגשו פיתות ופוקצ'ה ביתית חמה ומתובלת. למנות הראשונות התפקסנו על שרימפס צלוי (39 שקל) וסלט פטוש קטן (18 שקל). השרימפס שננעצו על שיפודי עץ קטנים היו נפלאים בפשטותם, עטופים בשמן זית, שום ובזיליקום, והשאירו אחריהם טעם של עוד. והרבה. הסלט שעוטר בקרוטוני פיתה קלויים עם שמן זית וסומק היה חמצמץ במידה הנכונה, מרענן ואפקטיבי. עד כאן תענוג. האם צפויה נפילה בהמשך? לא ולא. קבב טלה בליווי תפוחי אדמה אפויים ושני סוגי טחינה (55 שקל) נראה מרהיב ממבט ראשון והעמיד בפנינו החלטה הרת גורל: האם לטבול את הקבב העסיסי בטחינה הירוקה מפטרוזיליה, או שמא בטחינה אדומה מפפריקה. המנה הונחה על לאפה קריספית שספגה את נוזלי הבשר והיה נחמד לנשנש אותה. פילה לברק ממולא במוס סלמון ברוטב רוזה (78 שקל) היווה את שיא הארוחה וניתן להגדירו כיצירת אמנות מבחינת הטעם והאסתטיקה. המנה המושקעת משלבת בין דג ים ודג ברכה בלי שיבלעו זה את זה. בצד גלילי הדג הוגשו ירקות שורש צלוים וריחניים ואורז בסמטי גאוני בשני צבעים. במילה אחת: בראבו. לסיום, חידה: מה עושים כשיוצאים ממסעדה בתחושה נפלאה ולמרות השובע עדיין חושבים על מנות שלא הוזמנו? פשוט. חוזרים שוב.

גולדן קורל

גולדן קורל

06/09/2015

ברכבל העליון של סטלה מאריס, על חורבות מסעדה צ'יינה ריבס הסינית, קמה מסעדת "גולדן קוראל", שנמצאת כעת בתקופת הרצה. הבעלים הם דאוד דאוד וג'ורג' דיאב. דאוד, יליד כפר ראמה, הגיע מרקע של בתי מלון. בין היתר מילצר ואחר-כך גם ניהל את המסעדה הסינית במלון נוף במשך כשבע שנים. בארה"ב הוסיף לרזומה שנתיים נוספות בענף המסעדנות. ג'ורג', יליד חיפה, מגיע מרקע של מסעדנות. אביו ז"ל שלט על מפרץ חיפה בעזרת רשת מסעדות, וגם כיום יש שם לג'ורג' ולאחיו ג'וזף את מסעדת "האחים דיאב". ג'ורג' ודאוד נפגשו במסיבה לפני כשבע שנים, הפכו לחברים טובים ועכשיו גם לשותפים. המסעדה מעוצבנת בטוב טעם עם שילוב מוצלח של תאורה וזכוכית. המעצב הוא לא אחר מאשר ג'ורג' דיאב בעצמו. עובדה זו מפליאה פחות כשאר מתברר שהתחביב שלו הינו פיסול וציור. תחביבים נוספים, אגב, הם צלילה, טיס, ציד ושיט. ג'ורג':" אני בנאדם שמממש את החלומות שלו. אני קם בבוקר ועושה את מה שחלמתי עליו. לפרויקט הנוכחי אני מגיע אחרי מנוחה של שלוש שנים. תזכור שאני בן 48 ואני עובד כבר מגיל 17". כל מה שמוגש במסעדת הגורמה הזו, גם מיוצר במקום. צוות המטבח כולל את חאלד חשיבון, שף מקצועי שמתמחה הן במטבח המזרחי והן במערבי, ולצידו טוני באלן, שאמון על המטבח המערבי ומומחיותו בגורמה. אנדריי סווידאן נתן ייעוץ בכל הקשור ליינות, מה שמסביר את בר האלכוהול העשיר. מנות הפתיחה כוללות סלטים (טבולי, פטוש, קורל), מרק דגים, שרימפס, קלמרי, מולים, קרפצ'ו פילה בקר, עלי גפן ועוד. העיקריות כוללות אנטריקוט, סקלופיני, סטייק פילה, צלעות טלה, רולדת עוף ממולאת, קבב עגל וטלה, דג מושט, פילה סלמון אפוי, פילה דניס, פילה לברק, שרימפס קלמרי, ריזוטו ועוד. המחירים נוחים, העיצוב מרשים, והאוכל משובח.

גולדן קורל

יורם מארק רייך

ידיעות חיפה, 06/09/2015

ברכבל העליון של סטלה מאריס, על חורבות מסעדת צ'יינה ריבס הסינית, קמה מסעדת גולדן קוראל, שנמצאת כעת בתקופת הרצה. הבעלים הן דאוד דאוד וג'ורג' דיאב. דאוד, יליד כפר ראמה, הגיע מרקע של בתי מלון. בית היתר מילצר ואחר כך גם ניהל את המסעדה הסינית במלון נוף במשך כשבע שנים. בארה"ב הוסיף לרזומה שנתיים נוספות בענף המסעדנות. ג'ורג', יליד חיפה, מגיע מרקע של מסעדנות. אביו ז"ל שלט על מפרץ חיפה בעזרת רשת מסעדות, וגם כיום יש שם לג'ורג' לאחיו ג'וזף את מסעדת "האחרים דיאב". ג'ורג' ודאוד נפגשו במסבה לפני כשבע שנים, הפכו לחברים טובים ועכשיו גם לשותפים. המסעדה מעוצבת בטוב טעם עם שילוב מוצלח של תאורה וזכוכית. המעצב הוא לא אחר מאשר ג'ורג' דיאב בעצמו. עובדה זו מפליאה פחות כאשר מתברר שהתחביבים שלו הינם פיסול וציור. תחביבים נוספים אגב, הם צלילה, טוס, ציד ושיט. ג'ורג': " אני בנאדם שמממש את החלומות שלו. אני קם בבוקר ועושה את מה שחלמתי עליו. לפרויקט הנוכחי אני מגיע אחרי מנוחה של שלוש שנים. תזכור שאני בן 48 ואני עובד כבר מגיל 17. כל מה שמוגש במסעדת הגורמה הזו, גם מיוצר במקום. צוות המטבח כולל את חאלד חשיבון, שף מקצועי שמתמחה הן במטבח המזרחי והן המערבי, ולצידו טוני באלן, שאמון על המטבח המערבי ומומחיותו בגורמה. אנדריי סוויאדן נתן יעוץ בכל הקשור ליינות, מה שמסביר את בר האלכוהול העשיר. מנות הפתיחה כוללות סלטים (טבולי, פטוש, קורל), מרק דגים, שרימפס, קלמרי, מולים, קרפצ'יו, פילה בקר, עלי גפן ועוד. העיקריות כוללות אנטריקוט, סקלופיני, סטייק פילה, צלעות טלה, רולדת עוף ממולאת, קבב עגל וטלה, דג מושט, פילה סלמון אפוי, פילה דניס, פילה לברק, שרימפס, קלמרי, ריזוטו ועוד. המחירים נוחים, העיצוב מרשים, האוכל משובח.

כתבו עלינו בעיתון

ידיעות חיפה, 06/09/2015

בסטלה מאריס פועלת במחודשים האחרונים צסעדת גולדן קוראל המומלצת, שקמה במקום המסעדה הסינית צ'יינה ריבס. הבעלים, ג'ורג' דיאב (שותפו של דאוד), היה לקוח של הסינית, וכאשר שמע שהמקום התפנה החליט לפתוח שם  מסעדה משלו, ואפילו עיצב אותה בעצמו. ךדעת המדור הוא עשה עבודה מצויינת. ג'ורג' לא לוקח לעצמו את כל התהילה, ונותן קרדיט גם לאישתו היאם שעזרה ויעצה.

ידיעות חיפה

ידיעות חיפה, 06/09/2015

ג'ורג' דיאב, שותפו של דאוד דאוד במסעדת גולן קוראל החדשה בסטלה מאריס, מביא איתו ניסיון ותובנה של מי שמצוי בעסקי המסעדנות כבר 30 שנה: " אני רוצה לשנות את מה שרגילים למצוא במסעדות מזרחיות. אני נגד פתיחה עם מתקפת סלטים שהורגים לך את המעיים וסותמים את התיאבון. כאן, אצלנו, סטינו לגמרי מהקו המקובל, והקדשנו מחשבה להגשת מנות פתיחה שגם יפתחו את התיאבון. בנוסף, קצינו לקחת את האוכל הים תיכוני ולהרים אותו שלב. להפוך אותו לגורמה. אנו גם בעד ארוחות ממושכות, לא כאלה שמיועדות למי שרוצה לאכול מהר וללכת

bottom of page